miercuri, 16 martie 2011

Schiul, placere, nu sport





Am citit mult despre Kaprun inainte sa plecam intr-acolo.
Blogurile si forumurile erau contradictorii, asa cum sunt in general informatiile din aria internetului romanesc.
Ba ca bate vantul tot timpul (ceea ce poate fi si adevarat, dar nu tot timpul), ba ca este gheata (si de ce n-ar fi...), ba ca sunt doar fite, nu schi, etc
N-a fost nimic in neregula, pana la urma. Nu este pista olimpica, ci sunt 20 de piste obisnuite, medii majoritatea, toate ingrijite perfect. Dimineata, cand partia era usor ingheata, era o placere sa aluneci ca pe unt, sa simti zimtii lasati de masinile care pregateau partia, atat seara, cat si dimineata. Uneori, faceau surpriza sa o pregateasca si pe la ora trei si jumatate, pentru o ultima ora de schi perfecta.
Vremea a fost excelenta, cum greu poti sa prinzi la 3000 de metri: prima zi de ninsoare puternica iar urmatoarele cinci cu un soare perfect pentru schi.



Cu un 'ski pass' de valoarea celui de la Poiana Brasov, cu zeci de mijloace de cablu la care rar se mai facea cate o coada de cateva minute, Kitzsteinhorn-ul este o alegere excelenta pentru orice amator care vrea sa se simta bine o saptamana si sa schieze doar de placere. Am vrut sa schiem initial si in alte zone (la ZellAmSee, sau pe Maiskogel, tot in Kaprun), dar zona ghetarului nu avea cum sa te plictiseasca, asa ca toate cele sase zile le-am petrecut doar aici.


Vielen Dank, Österreich

Kitzsteinhorn - Kaprun 2011